15 Mayıs 2011 Pazar

Amerikan Tetraları (Characidae) - Kırmızı Tetra (Hyphessobrycon erythrostigma)

Görünüş:Sakin sürü balıklarıdır. Yetişkinlerinin yeni akvaryumlara alışmaları uzun sürer; bu arada sinirli olabilirler. Suyun kalitesine sürekli dikkat etmek gerekir. Sertlik 12 GH'ın, pH da nötrün yani 7'nin altında olmalıdır.


Latince Adı: Hyphessobrycon erythrostigma
Habitatı ve Anavatanı: Amazon havzasınsaki sakin nehirler.
Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Yüzme Seviyesi: Dip-Orta
Cinsiyet Ayrımı: Dişi erkek ayrımı zordur. Dişiler nispeten daha büyük, erkekler daha ince yapılıdır.Erkeklerin üst yüzgeçleri daha uzun ve beneklidir. Alttaki resimde; üstteki balık erkek, alttaki dişidir.
Üreme: Yumurta saçarak. Üremeleri tetraların ortak özelliğini taşır, yoğun uğraş gerektiren narin bir süreçtir. Geniş, kare şeklinde bol bitkili akvaryumlarda uzun geniş yapraklı bitkilerin yapraklarına yumurtlarlar. Akvaryumun dibinde 3-4 mm dere kumu olursa daha iyi sonuç alınabilir. Sıcaklığın 26 derecede sabit kalması önemlidir. Üremeden sonra erişkin balıklar mutlaka başka bir akvaryuma alınmalıdır. Yavruların gelişiminde artemia ve kaliteli toz yemler kullanılabilir.
Sıcaklık: 23 - 28 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 8 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 75lt
Su Sertliği:
pH: 5.5 - 7.5
Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Çeşitli renk varyasyonları vardır, genellikle taban ve orta seviyede yüzerler. Tüm tetra grubunda olduğu gibi kırmızı renkli tetralarda en az altılı gruplar halinde bakılmalıdır. Grup halinde yaşatılmadıkları sürece saldırganlaşacak ve ortamdaki diğer balıklara zarar verecektir. Sürü şeklinde beslendiklerinde ortama çok rahat alışabilen balıklardır. Özellikle hasta veya güçsüz bir tetrayı sürüdeki diğer tetraların koruma altına almaları görülmeye değer bir olaydır. Akvaryum ortamında bitilerin yanında, saklanma yerleride olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder