15 Mayıs 2011 Pazar

Amerikan Tetraları (Characidae) - Siyah Neon (Hyphessobrycon herbertaxelrodi)

Su kalitesi sürekli yüksek tutulan, turba (Torf) ile filtre edilen akvaryumlar gerektirirler. Çoğunlukla akvaryumun taban seviyelerinde kalmayı tercih eden barışçı sürü balıklarıdır. Sağlıklı kalabilmek için canlı ve kuru yemlerle çok yönlü bir beslenme gerektirirler.


Latince Adı: Hyphessobrycon herbertaxelrodi
Habitatı ve Anavatanı: Paraguay, Brezilya
Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Yüzme Seviyesi:Orta-Yüzey
Cinsiyet Ayrımı: Dişi erkek ayrımı zordur. Dişiler nispeten daha yuvarlak, iridir. Erkekler daha ince yapılırıdr., renkleri daha parlaktır.
Üreme: Yumurta saçarak. Üremeleri yoğun uğraş gerektiren narin bir süreçtir, geniş, kare şeklinde bol bitkili akvaryumlarda uzun geniş yapraklı bitkilerin yapraklarına yumurtlarlar, akvaryumun dibinde 3-4 mm dere kumu olursa daha iyi sonuç alınabilir.
Sıcaklık: 23-27 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 4 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 40lt
Su Sertliği: Orta
pH: 6.5 - 7.5
Zorluk Seviyesi: 2
Genel Yorum: Sürü balıklarının en dayanıklıları arasındalardır, en az 6'lı gruplar halinde su kalitesinin devamlı iyi olduğu düşük pH'lı akvaryumlarda sağlıklı bir şekilde uzun süre yaşatılabilir. Bol bitkili akvaryumlarda bazı bölümleri aydınlatılmış, bazı bölümleri loş bırakılmış isterler. Besin menüleri geniş seçeneklidir, her türlü yemi kabul ederler, kuru yemlere alıştırılabildikleri gibi canlı yemde verilebilir, dikkat edilmesi gereken nokta canlı yem kullanılırken dezenfekte edilmiş olması ve tubifex olmamasıdır, tubifex kurtları hernekadar besleyici olsada balıklarınızın bağırsaklarında parazite neden olabilir ayrıca sık dozda canlı yem verilmesi balığınızda yağlanmaya yol açabilir. Küçük balıklar olsalarda geniş yüzme alanları isterler, genel olarak benimsenmiş şekilde en az 70 cm'lik akvaryumdan küçük akvaryumlarda sorun yaşanabilir. Her türlü titreşim ve strese karşı çok hassastırlar, balıkların herhangi bir nedenden dolayı strese girdiğini renk değişimlerinden anlayabilirsiniz. Amerikan tetralarında da diğer tüm balıklarda olduğu gibi stres çok tehlikeli bir faktördür, balık strese girdiğinde bu durum balığın doğal bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkileyecek. Sıcaklığın 26 derecede sabit kalması önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder